Top 10 stock foto websites in de wereld

top10 stock foto websites in de wereld

Inhoudsopgave magazine artikel

Als je op zoek bent naar kwalitatieve stockfoto’s voor je website, blog, presentatie of ander creatief project, dan zijn stockfoto websites de ideale bron. Deze websites bieden een breed scala aan foto’s die je kunt gebruiken voor commerciële en niet-commerciële doeleinden. In dit artikel zullen we de top 10 stockfoto websites ter wereld bespreken, gebaseerd op populariteit, kwaliteit en gebruiksgemak.

1. Shutterstock

Shutterstock is een van de meest populaire stockfoto websites ter wereld. Met meer dan 350 miljoen afbeeldingen in hun bibliotheek, biedt Shutterstock een enorme selectie aan foto’s in verschillende categorieën. Ze hebben ook een uitgebreide collectie video’s, illustraties en muziek. Shutterstock biedt betaalde abonnementen en individuele aankopen aan.

2. Getty Images

Getty Images is een gerenommeerde stockfoto website die bekend staat om zijn hoogwaardige en professionele foto’s. Ze hebben een uitgebreide collectie foto’s, illustraties, video’s en muziek. Getty Images biedt zowel betaalde abonnementen als individuele aankopen aan. Ze hebben ook een redactionele sectie met foto’s van nieuwsgebeurtenissen en beroemdheden.

3. Adobe Stock

Adobe Stock is een populaire stockfoto website die naadloos integreert met andere Adobe-producten, zoals Photoshop en Illustrator. Met een abonnement op Adobe Stock krijg je toegang tot hun uitgebreide bibliotheek met foto’s, illustraties, video’s en sjablonen. Ze bieden ook individuele aankopen aan.

4. iStock

iStock, voorheen bekend als iStockphoto, is een bekende stockfoto website die eigendom is van Getty Images. Ze bieden een breed scala aan foto’s, illustraties, video’s en audio. iStock biedt zowel betaalde abonnementen als individuele aankopen aan. Ze hebben ook een redactionele sectie met foto’s van nieuwsgebeurtenissen en beroemdheden.

5. Pixabay

Pixabay is een populaire stockfoto website die gratis foto’s en video’s aanbiedt. Alle inhoud op Pixabay is vrij van auteursrechten en kan zonder toestemming worden gebruikt voor commerciële en niet-commerciële doeleinden. Ze hebben een grote collectie foto’s en video’s in verschillende categorieën.

6. Unsplash

Unsplash is een bekende stockfoto website die gratis foto’s aanbiedt. Ze hebben een grote collectie foto’s van hoge kwaliteit die vrij zijn van auteursrechten. Unsplash heeft ook een community van fotografen die regelmatig nieuwe foto’s uploaden.

7. Pexels

Pexels is een populaire stockfoto website die gratis foto’s aanbiedt. Ze hebben een grote collectie foto’s van hoge kwaliteit die vrij zijn van auteursrechten. Pexels heeft ook een sectie met gratis video’s.

8. Freepik

Freepik is een stockfoto website die zowel gratis als betaalde inhoud aanbiedt. Ze hebben een grote collectie foto’s, illustraties, pictogrammen en sjablonen. Freepik biedt ook een premium abonnement aan waarmee je toegang krijgt tot exclusieve inhoud.

9. Depositphotos

Depositphotos is een populaire stockfoto website met een uitgebreide bibliotheek van foto’s, illustraties, video’s en sjablonen. Ze bieden zowel betaalde abonnementen als individuele aankopen aan. Depositphotos heeft ook een redactionele sectie met foto’s van nieuwsgebeurtenissen en beroemdheden.

10. Dreamstime

Dreamstime is een stockfoto website die een breed scala aan foto’s, illustraties, video’s en audio aanbiedt. Ze bieden zowel betaalde abonnementen als individuele aankopen aan. Dreamstime heeft ook een redactionele sectie met foto’s van nieuwsgebeurtenissen en beroemdheden.

Als je op zoek bent naar kwalitatieve stockfoto’s, zijn er tal van websites om uit te kiezen. Shutterstock, Getty Images, Adobe Stock en iStock behoren tot de meest populaire en gerenommeerde opties. Als je op zoek bent naar gratis foto’s, zijn Pixabay, Unsplash en Pexels goede keuzes. Freepik, Depositphotos en 123RF bieden zowel gratis als betaalde inhoud aan. Ongeacht je behoeften en budget, er is altijd een stockfoto website die aan je eisen voldoet.

Wil je meer informatie over het vinden van stockfoto’s en andere online bronnen? Bezoek Vinden op internet voor handige tips en gidsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest