wat is een f connector

wat is een f connector

Inhoudsopgave magazine artikel

Ben je ooit benieuwd geweest naar wat een F connector is? In deze sectie gaan we je alles uitleggen over deze populaire connector. We bespreken wat het is, hoe het werkt en waarvoor het wordt gebruikt. Of je nu een professional bent in de televisie- en radio-industrie, of gewoon geïnteresseerd bent in technologie, deze gids helpt je om een beter begrip te krijgen van de F connector.

De F connector is een type coaxiale connector dat wordt gebruikt voor het aansluiten van coaxiale kabels op elektronische apparaten zoals televisies, radio’s en satellietontvangers. Het staat bekend om zijn eenvoudige installatie, betrouwbare verbinding en goede signaaloverdracht. De F connector is vooral populair in de telecomindustrie vanwege zijn veelzijdigheid en compatibiliteit met verschillende toepassingen.

In de komende secties gaan we dieper in op de F connector, inclusief hoe je het kunt installeren, de verschillende toepassingen en gebruiksmogelijkheden, en enkele handige tips en trucs. Dus als je meer wilt weten over de F connector, lees dan verder!

F connector uitleg

In deze sectie zullen we in detail uitleggen wat een F connector is, inclusief de verschillende onderdelen en hun functies. De F connector is een veelgebruikte connector in de televisie- en radio-industrie vanwege zijn betrouwbaarheid en efficiëntie.

De F connector bestaat uit drie hoofdonderdelen: de huls, de pinnen en de moer. De huls is het buitenste deel van de connector en beschermt de interne componenten. De pinnen worden gebruikt om verbinding te maken met het apparaat of de kabel en zorgen voor een stevige en betrouwbare verbinding. De moer wordt gebruikt om de connector vast te zetten en de verbinding te beveiligen.

De F connector is ontworpen om een goede signaaloverdracht te garanderen en is geschikt voor het aansluiten van verschillende soorten coaxiale kabels. Het is een populaire keuze vanwege zijn eenvoudige installatie en duurzaamheid.

De F connector wordt vaak gebruikt bij satelliet- en kabeltelevisieverbindingen, evenals bij radiofrequentie- en antennesystemen. Het biedt een uitstekende signaaloverdracht en minimaliseert signaalverlies, waardoor het een favoriet is onder professionals in de audiovisuele industrie.

De F connector is compatibel met verschillende soorten kabels, waaronder RG6- en RG59-kabels. Het is belangrijk om de juiste connector te kiezen op basis van de kabelspecificaties om een optimale prestatie te garanderen.

Voordelen van de F connector:

 • Eenvoudige installatie zonder gereedschap
 • Betrouwbare signaaloverdracht
 • Veelzijdigheid voor verschillende toepassingen
 • Duurzaamheid en langdurige prestaties

Met deze uitleg begrijp je nu beter wat een F connector is en waarom het zo’n populaire keuze is in de televisie- en radio-industrie. In de volgende sectie zullen we je laten zien hoe je een F connector kunt aansluiten, zodat je zelf aan de slag kunt met deze handige connector.

F connector aansluiten

Wil je zelf een F connector aansluiten? In deze sectie nemen we je stap voor stap mee bij het aansluiten van een F connector, zodat je dit gemakkelijk zelf kunt doen.

Voor het aansluiten van een F connector heb je enkele gereedschappen nodig, zoals een kabelstripper, een kniptang en een F connector compressietool. Zorg ervoor dat je deze gereedschappen bij de hand hebt voordat je begint.

Volg deze stappen om een F connector aan te sluiten:

 1. Gebruik de kabelstripper om een stukje van de buitenste isolatie van de coaxkabel te verwijderen. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en alleen de isolatie verwijdert, zonder de binnenste geleider te beschadigen.
 2. Verwijder een klein stukje van de afscherming van de coaxkabel, zodat de binnenste geleider bloot komt te liggen.
 3. Schuif de F connector over de coaxkabel, met de draad van de connector tegen de binnenste geleider aan.
 4. Gebruik de F connector compressietool om de connector stevig op de kabel te bevestigen. Met deze tool zorg je ervoor dat de connector goed vastzit en een goede verbinding maakt.
 5. Controleer de verbinding door voorzichtig aan de kabel te trekken. Als de F connector stevig op zijn plaats blijft zitten, heb je de verbinding succesvol gemaakt.

Je kunt nu genieten van een goede verbinding dankzij de correct aangesloten F connector. Vergeet niet om aan het andere uiteinde van de kabel ook een F connector aan te sluiten, als dat nog niet is gebeurd.

Voor visuele ondersteuning kun je de onderstaande afbeelding bekijken:

Zorg ervoor dat je altijd voorzichtig bent bij het aansluiten van een F connector. Controleer of de coaxkabel goed is afgesneden en zorg ervoor dat de connector stevig is bevestigd. Dit zorgt voor een optimale signaaloverdracht en voorkomt problemen zoals signaalverlies of storingen.

Volg deze stappen en je zult merken dat het aansluiten van een F connector eigenlijk heel eenvoudig is. Nu kun je je televisie- of radiosignaal genieten van een betrouwbare en kwalitatieve verbinding.

F connector gebruik

De F connector is een veelzijdige connector die verschillende toepassingen heeft en op verschillende manieren kan worden gebruikt. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende gebruiksmogelijkheden van de F connector:

 1. Satelliet- en kabeltelevisie: De F connector wordt vaak gebruikt om een satelliet- of kabeltv-signaal naar je televisie over te brengen. Het is een betrouwbare en efficiënte manier om een goede signaalkwaliteit te garanderen.
 2. Radio-ontvangst: Als je een FM-antenne hebt voor je radiotoestel, kun je deze eenvoudig aansluiten met behulp van een F connector. Dit zorgt voor een stabiele en heldere radio-ontvangst.
 3. CCTV-systemen: Beveiligingscamera’s worden vaak aangesloten met behulp van F connectors. Dit zorgt voor een veilige en storingsvrije overdracht van videobeelden.
 4. Satellietinternet: Voor satellietinternetverbindingen wordt de F connector ook regelmatig gebruikt. Het zorgt voor een snelle en betrouwbare internetverbinding, zelfs in afgelegen gebieden.

Tip: Bij het gebruik van de F connector is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de connector goed is aangesloten en stevig is bevestigd. Dit zorgt voor een optimale signaaloverdracht en voorkomt storingen.

Als je meer wilt weten over de verschillende toepassingen en gebruiksmogelijkheden van de F connector, kun je verder lezen in de volgende secties. We zullen gedetailleerder ingaan op elke toepassing en handige tips delen om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je F connector haalt.

F connector gebruik

F connector installeren

Wil je graag weten hoe je een F connector kunt installeren? Dan zit je in deze sectie helemaal goed. We zullen je stap voor stap laten zien hoe je deze connector kunt monteren, zodat hij stevig en veilig is.

De eerste stap bij het installeren van een F connector is ervoor te zorgen dat je beschikt over de juiste materialen. Je hebt een F connector, een kabelschaar en een krimptang nodig. Zorg ervoor dat de kabelschaar schoon en scherp is, zodat je een nauwkeurige snede kunt maken.

Om te beginnen, strip je een klein stukje van de buitenste isolatie van de kabel af. Je kunt hiervoor de kabelschaar gebruiken om voorzichtig rondom de kabel te snijden en de buitenste laag te verwijderen. Zorg ervoor dat je niet te diep snijdt, anders beschadig je mogelijk de interne draden.

Eenmaal gestript, zie je de interne draden van de kabel. Je moet nu een kleine hoeveelheid van de binnenste isolatie verwijderen om toegang te krijgen tot de koperen draden. Gebruik hiervoor een klein mesje of striptang en snijd voorzichtig een deel van de isolatie weg.

TIP: Zorg ervoor dat je voldoende draad vrijmaakt om een goede verbinding te kunnen maken. Te weinig blootliggende draad kan leiden tot een zwak signaal.

Na het verwijderen van de binnenste isolatie, tref je de koperen draden aan. Deze draden moeten worden blootgesteld zodat je de F connector erop kunt aansluiten. Gebruik de kabelschaar om voorzichtig de beschermende folie rondom de draden weg te snijden.

Vervolgens is het tijd om de F connector op de kabel aan te sluiten. Schuif de metalen huls van de connector over de kabel totdat deze tegen de buitenste isolatie rust. Zorg ervoor dat de draad volledig in de connector zit en dat er geen blootliggende draden meer zijn.

Nu is het tijd om de krimptang te gebruiken om de F connector stevig vast te zetten. Plaats de connector in de tang en druk stevig naar beneden totdat je een klik hoort. Dit zorgt ervoor dat de connector goed vastzit en een betrouwbare verbinding maakt met de kabel.

Als je de F connector correct hebt geïnstalleerd, zou je nu een stevige en veilige verbinding moeten hebben. Je kunt de kabel nu aansluiten op de gewenste apparatuur, zoals een televisie of antenneversterker, en genieten van een helder en betrouwbaar signaal.

Met deze stappen kun je probleemloos een F connector installeren. Zorg ervoor dat je nauwkeurig werkt en de juiste gereedschappen gebruikt voor een optimale installatie. Veel succes!

F connector werking

In deze sectie gaan we dieper in op de werking van de F connector. Het begrijpen van de werking van deze connector is essentieel om te kunnen begrijpen hoe signalen worden overgedragen en ontvangen.

De F connector is een type coaxiale connector dat wordt gebruikt voor het aansluiten van coaxiale kabels op elektronische apparaten zoals televisies, radiosystemen en satellietontvangers. Het heeft een schroefdraadontwerp dat zorgt voor een veilige en betrouwbare verbinding.

Een van de belangrijkste aspecten van de werking van de F connector is de signaaloverdracht. Deze connector is ontworpen om een stabiele en ononderbroken signaaloverdracht mogelijk te maken, waardoor kristalheldere beelden en geluiden worden geproduceerd.

De F connector maakt gebruik van een coaxiale kabel om het signaal van de antenne of de satellietontvanger naar het elektronische apparaat te transporteren. De kabel bestaat uit een centrale geleider, een isolatielaag en een buitenste afscherming. De F connector maakt contact met de centrale geleider en de buitenste afscherming, waardoor het signaal kan worden overgedragen.

De F connector is ontworpen voor een optimale signaaloverdracht en minimaliseert signaalverlies. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de connector goed is aangesloten en stevig is vastgedraaid om de beste prestaties te garanderen.

De werking van de F connector kan ook worden beïnvloed door verschillende technische aspecten, zoals impedantie en demping. Impedantie verwijst naar de weerstand van de connector tegen de stroom van het signaal, terwijl demping het verlies van signaalsterkte langs de kabel aangeeft.

Om de werking van de F connector te optimaliseren, zijn er enkele belangrijke overwegingen. Zorg ervoor dat de kabel goed is afgeschermd om interferentie te voorkomen. Ook is het belangrijk om de juiste F connector te kiezen die past bij de specificaties van de kabel en het apparaat.

Door een goed begrip te hebben van de werking van de F connector, kun je ervoor zorgen dat je de beste prestaties haalt uit je audiovisuele apparatuur. Nu je bekend bent met de werking van de F connector, kun je verder gaan naar andere aspecten zoals het aansluiten en installeren van de connector.

F connector specificaties

In deze sectie vind je gedetailleerde specificaties van de F connector, inclusief de materialen die worden gebruikt, de afmetingen en andere relevante informatie. Dit helpt je bij het vergelijken en kiezen van de juiste F connector voor jouw behoeften.

De F connector is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals koper en nikkel, waardoor hij duurzaam en corrosiebestendig is. De afmetingen van de F connector variëren, maar over het algemeen heeft hij een diameter van ongeveer 9,5 millimeter en een lengte van 20 millimeter.

De F connector kan verschillende signaaltypes ondersteunen, zoals RF (radiofrequentie), SAT (satelliettelevisie) en CATV (community-antenne-televisie). Het is belangrijk om de juiste F connector te kiezen die compatibel is met het signaaltype dat je gebruikt.

Daarnaast heeft de F connector een impedantie van 75 ohm, wat cruciaal is voor een goede signaaloverdracht zonder verlies. De connector kan een frequentiebereik van 0 tot 4 GHz ondersteunen, waardoor hij geschikt is voor verschillende toepassingen zoals televisie, radio en datacommunicatie.

De F connector is eenvoudig te installeren en vereist geen speciaal gereedschap. Het heeft een schroefaansluiting en kan gemakkelijk worden vastgedraaid op de bijbehorende aansluitingen.

Met deze gedetailleerde specificaties kun je de juiste F connector selecteren op basis van jouw specifieke behoeften en vereisten. Of je nu een professional in de televisie-industrie bent of gewoon je eigen thuisnetwerk wilt opzetten, de F connector biedt betrouwbare prestaties en een veilige verbinding.

Met de hierboven vermelde specificaties in gedachten, kun je doelgericht winkelen en de beste F connector kiezen die aan jouw eisen voldoet.

F connector kopen

Ben je op zoek naar een F connector om te kopen? In deze sectie vind je informatie over waar je F connectors kunt kopen en waar je op moet letten bij het vergelijken van prijzen en kwaliteit.

Er zijn verschillende winkels en online retailers waar je F connectors kunt kopen. Een goede plek om te beginnen is bij elektronicawinkels en gespecialiseerde audio- en videowinkels. Hier vind je vaak een breed assortiment aan connectors van verschillende merken en kwaliteitsniveaus.

Een andere optie is om online te winkelen. Er zijn veel betrouwbare webshops waar je F connectors kunt kopen. Zorg er bij het online kopen voor dat je op een veilige en vertrouwde website winkelt. Controleer ook altijd de recensies en beoordelingen van andere klanten om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt.

Wanneer je F connectors gaat kopen, is het belangrijk om op de prijs en kwaliteit te letten. Vergelijk de prijzen van verschillende winkels en websites om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt. Houd ook rekening met de kwaliteit van de connector. Goedkopere connectors kunnen soms van lagere kwaliteit zijn en mogelijk niet zo duurzaam of betrouwbaar als duurdere modellen.

Om je te helpen bij het vinden van de juiste F connector en de beste prijs-kwaliteitverhouding, kun je ook de specificaties en kenmerken van verschillende modellen vergelijken. Let op zaken zoals de materialen die gebruikt zijn, de connectortype (mannelijk of vrouwelijk), de compatibiliteit met je apparatuur, en eventuele extra functies zoals een vergulde afwerking voor een betere signaaloverdracht.

Door de prijzen en kwaliteit zorgvuldig te vergelijken en de juiste keuze te maken, kun je ervoor zorgen dat je een F connector koopt die aan je behoeften voldoet en lang meegaat. Vergeet niet om ook te kijken naar eventuele garanties of terugkeerbeleid, zodat je de connector kunt retourneren of vervangen als deze niet aan je verwachtingen voldoet.

Dus ga op zoek naar de perfecte F connector voor jouw project en geniet van een hoogwaardige signaaloverdracht!

Nog enkele tips bij het kopen van een F connector:

 • Vergelijk prijzen bij verschillende winkels en websites.
 • Controleer de specificaties en kenmerken van verschillende modellen.
 • Lees de beoordelingen en recensies van andere klanten.
 • Houd rekening met de kwaliteit en duurzaamheid van de connector.
 • Bekijk de garantie- en retourbeleid.

Met deze tips ben je goed voorbereid om een F connector te kopen die aan al je eisen voldoet. Veel succes!

F connector handleiding

Voor degenen die graag een gedetailleerde handleiding willen hebben over het gebruik en de installatie van een F connector, hebben we in deze sectie een handige handleiding samengesteld. Volg de stappen en je zult snel een expert zijn in het werken met F connectors.

De F connector is een veelgebruikte connector in de televisie- en radio-industrie. Het is eenvoudig te installeren en zorgt voor een betrouwbare signaaloverdracht. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het aansluiten van een F connector op een coaxkabel.

Benodigde materialen:

 • Coaxkabel
 • F connector
 • Striptang
 • Coaxkabel stripper
 • Inbussleutel

Stappen:

 1. Strip de coaxkabel met behulp van de coaxkabel stripper.
 2. Schuif de F connector over de gestripte kabel.
 3. Draai de F connector rechtsom totdat deze stevig vastzit.
 4. Gebruik de inbussleutel om de F connector nog iets strakker te draaien.
 5. Controleer of de F connector goed is aangesloten en het signaal stabiel is.

Volg deze eenvoudige handleiding en je zult in staat zijn om F connectors op een professionele manier te installeren. Binnenkort kun je genieten van een betrouwbare signaaloverdracht en probleemloos televisie- en radiogebruik.

Meer informatie over F connectors

Als je meer wilt weten over F connectors, ben je hier aan het juiste adres. In deze sectie vind je waardevolle informatie en bruikbare tips om je kennis over F connectors verder te verdiepen. Of je nu geïnteresseerd bent in het verbeteren van de signaaloverdracht of het oplossen van problemen, we hebben de bronnen die je nodig hebt.

Handige bronnen en websites

Er zijn tal van bronnen online die gedetailleerde informatie bieden over F connectors. Enkele van de meest betrouwbare en informatieve websites zijn:

 • Website A: Deze website biedt een uitgebreide handleiding over het gebruik en de installatie van F connectors, evenals tips en trucs voor het optimaliseren van de signaaloverdracht.
 • Website B: Hier vind je een breed scala aan artikelen en tutorials over verschillende aspecten van F connectors, inclusief instructievideo’s en probleemoplossing.
 • Website C: Deze website biedt gedetailleerde specificaties en technische informatie over verschillende soorten F connectors, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften.

Tips voor het verbeteren van de signaaloverdracht

Een goede signaaloverdracht is essentieel voor optimale prestaties van je televisie of radio. Hier zijn enkele tips om de signaalsterkte te verbeteren:

 1. Plaats de F connector zo dicht mogelijk bij de antenne of de aansluiting op de muur.
 2. Zorg ervoor dat de F connector goed is aangesloten en stevig vastzit.
 3. Vermijd lange kabels of onnodige splitsers, omdat deze de signaalsterkte kunnen verminderen.
 4. Controleer regelmatig de kabels en connectors op eventuele beschadigingen of corrosie.
 5. Gebruik hoogwaardige F connectors van goede kwaliteit voor de beste signaaloverdracht.

“Een goede signaaloverdracht is cruciaal voor een helder en storingsvrij beeld en geluid. Neem de tijd om te zorgen voor een correcte installatie en onderhoud van je F connectors.”

Voor meer gedetailleerde informatie en andere nuttige tips raden we aan om de bovengenoemde bronnen te raadplegen. Hier vind je alles wat je nodig hebt om het meeste uit je F connectors te halen.

F connectors

Veelgestelde vragen over F connectors

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over F connectors. We hebben de meest voorkomende vragen verzameld en duidelijke antwoorden geformuleerd om eventuele verwarring weg te nemen.

 1. Hoe kan ik een F connector bevestigen?

  Het bevestigen van een F connector is relatief eenvoudig. Volg deze stappen:

  • Strip het uiteinde van de coaxiale kabel volgens de specificaties.
  • Plaats de gestripte kabel in de F connector.
  • Draai de connector met de klok mee om de kabel stevig vast te zetten.
 2. Wat is het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke F connectors?

  Een mannelijke F connector heeft een uitstekende pin, terwijl een vrouwelijke F connector een holle opening heeft waarin de pin past. Het verschil zit in de aansluitingen en het gebruik.

 3. Kan ik een F connector hergebruiken?

  Ja, in de meeste gevallen kun je een F connector hergebruiken. Zorg ervoor dat de connector in goede staat is en de juiste verbindingen blijft garanderen voordat je deze opnieuw gebruikt.

 4. Hoe kan ik de signaalkwaliteit verbeteren?

  Om de signaalkwaliteit te verbeteren, kun je de volgende stappen overwegen:

  • Zorg ervoor dat de F connector stevig is bevestigd aan de kabel.
  • Vermijd buigen of beschadigen van de kabel.
  • Gebruik hoogwaardige coaxiale kabels en connectoren van goede kwaliteit.
 5. Kan ik een F connector gebruiken voor satellietontvangst?

  Ja, F connectors zijn veelgebruikt bij satellietontvangst. Ze bieden een betrouwbare en veilige verbinding voor het overbrengen van het satellietsignaal naar je televisie- of radiosysteem.

Conclusie

Na het bespreken van verschillende aspecten van F connectors, hebben we een beter begrip gekregen van wat ze zijn, hoe ze werken en waarvoor ze worden gebruikt. De F connector is een belangrijk onderdeel in de televisie- en radio-industrie vanwege zijn populariteit en veelzijdigheid.

Het aansluiten van een F connector kan eenvoudig zijn, maar het vereist wel de juiste gereedschappen en technieken. Door de stapsgewijze instructies te volgen die we in deze gids hebben gegeven, kun je zelf een F connector aansluiten zonder enige moeite.

Naast televisie- en radioverbindingen zijn er ook andere toepassingen voor F connectors, zoals satellietontvangers, videobewakingssystemen en signaalversterkers. Het is belangrijk om de specificaties van een F connector te begrijpen en de juiste connector te kiezen voor jouw specifieke behoeften.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een F connector, raden we aan om prijzen en kwaliteit te vergelijken voordat je een aankoop doet. Zorg ervoor dat je een betrouwbare leverancier vindt die hoogwaardige F connectors aanbiedt.

FAQ

Wat is een F connector?

Een F connector is een connector die veel gebruikt wordt in de televisie- en radio-industrie voor het aansluiten van coaxkabels. Het is een schroefverbinding die zorgt voor een stevige en betrouwbare verbinding.

Wat is de uitleg van een F connector?

Een F connector bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een schroefdraad, een buitendraad en een binnendraad. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de connector stevig op de coaxkabel kan worden bevestigd en een goede signaaloverdracht mogelijk maakt.

Hoe sluit ik een F connector aan?

Om een F connector aan te sluiten, volg je de volgende stappen: 1. Strip het uiteinde van de coaxkabel. 2. Schuif de connector over de kabel. 3. Schroef de connector vast op de kabel. 4. Controleer of de verbinding stevig is en het signaal goed wordt overgedragen.

Hoe gebruik ik een F connector?

Een F connector wordt gebruikt om coaxkabels aan te sluiten op apparatuur zoals televisies, radio’s en satellietontvangers. Het zorgt voor een betrouwbare verbinding en een goede signaaloverdracht.

Hoe installeer ik een F connector?

Om een F connector te installeren, volg je deze stappen: 1. Strip het uiteinde van de coaxkabel. 2. Schuif de connector over de kabel. 3. Schroef de connector vast op de kabel. 4. Controleer of de verbinding stevig is en het signaal goed wordt overgedragen.

Hoe werkt een F connector?

Een F connector maakt verbinding door middel van een schroefdraad. De connector wordt op een vrouwelijke aansluiting geschroefd, waardoor een stevige en betrouwbare verbinding ontstaat. De schroefdraad zorgt ook voor een goede signaaloverdracht.

Wat zijn de specificaties van een F connector?

De specificaties van een F connector kunnen variëren, maar ze zijn meestal gemaakt van metaal zoals messing of nikkel. Ze hebben een standaard diameter van 6,5 mm en er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals rechte en haakse connectors.

Waar kan ik een F connector kopen?

Een F connector is verkrijgbaar bij elektronicawinkels, bouwmarkten en online retailers. Zorg ervoor dat je let op de kwaliteit en prijs bij het vergelijken van verschillende winkels.

Is er een handleiding voor het gebruik van een F connector?

Ja, er is een handleiding beschikbaar voor het gebruik en de installatie van een F connector. Deze handleiding bevat gedetailleerde stappen en instructies om ervoor te zorgen dat je de connector correct en veilig kunt gebruiken.

Waar kan ik meer informatie vinden over F connectors?

Voor meer informatie over F connectors, zoals tips voor het verbeteren van signaaloverdracht of het oplossen van problemen, kun je terecht bij elektronicafora, handleidingen en technische bronnen.

Wat zijn de veelgestelde vragen over F connectors?

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over F connectors: 1. Hoe kan ik de verbinding van een F connector controleren? 2. Welke gereedschappen heb ik nodig voor het aansluiten van een F connector? 3. Wat is het verschil tussen een F connector en een BNC connector?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest